Friday, January 11, 2019

Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση αναπληρωτών

Σε μια σημαντική, μαζική και δυναμική απεργιακή κινητοποίηση προχώρησε ο Σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου σήμερα. Η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 34%.
Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 10πμ στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων ενώ η βροχή δυνάμωνε. Σε πείσμα του κρύου και της δυνατής βροχής, οι αναπληρωτές έφτιαξαν πανό και κατέβηκαν στη συγκέντρωση, πραγματοποιωντας πορεία στο κέντρο της Πόλης. Φωνάχτηκαν συνθήματα όπως "Δεν μας τρομάζουν αέρας και βροχή, οι Εκπαιδευτικοί στην πρώτη τη γραμμή!", "Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία", "Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - μονιμοποίηση των αναπληρωτών", "Τα κριτήριά τους είναι κοροϊδία – σημαίνουν απολύσεις και ανεργία!" κ.α.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, καταθέτοντας το βασικό αίτημα του συλλόγου για εδώ και τώρα μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις μέσω των κριτηρίων διορισμού. 
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Δ. Νομικός ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι πέρα από την "κατανόηση" του Διευθυντή στην πρωτοβάθμια Χίου, καμία άλλη διαβεβαίωση δεν δόθηκε. 
Ο Δ. Νομικός κάλεσε σε επαγρύπνηση και νέο αγωνιστικό ραντεβού. 

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.